בש"א, פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב
|
2352-06,7011-07
28/08/2007
|
בפני השופט:
ד. קרת-מאיר
|
- נגד - |
התובע:
עו"ד גד שילר המנהל המיוחד של החברה
|
הנתבע:
1. עורקים נדל"ן והשקעות בע"מ 2. בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ 3. בנק הפועלים בע"מ 4. כונס הנכסים הרשמי
|
החלטה |
1.
מהות הבקשה:
הבקשה שבפני הינה בקשת המנהל המיוחד של החברה בפירוק, להתיר לו לפעול למכירת נכס הידוע כחנות בשטח ברוטו של כ- 272 מ"ר, המצוי בשדרות המלך חסן, קרית עקרון (להלן:
"הנכס").
לצורך כך ביקש המנהל המיוחד לשכור את שירותיו של שמאי מקרקעין, להתיר לו לפרסם מודעה בעיתון, למכור את הנכס עפ"י הצעות שיתקבלו ולנהל התמחרות בין המציעים השונים.
כמו כן ביקש המנהל המיוחד לאפשר לו לקבל את הסכמת המשיבה 1 (להלן:
"עורקים") לשם מכירת הנכס.
בבקשה נאמר כי בדצמבר 2006 הוגשה על ידי עורקים בקשה לפירוק החברה.
ביום 28.2.07 ניתן על ידי בימ"ש זה צו פירוק של החברה, והמבקש מונה כמנהל מיוחד.
לחברה נכס מקרקעין כאמור לעיל, אשר נרכש על ידי החברה מעורקים.
עפ"י פסק דין שניתן בבימ"ש שלום בראשון לציון ביום 17.9.06, לא השלימה החברה את רכישת הנכס, לא שילמה את מלוא התמורה ונותרה חייבת סכום של כ- 82,000 דולר. לכן, חויבה החברה לשלם לעורקים סכום של 1.1 מליון ש"ח ו- 75,000 ש"ח כשכ"ט עו"ד בצירוף מע"מ.
על פסק הדין הוגש ערעור אשר טרם נדון, ובקשת עיכוב ביצוע אשר הוגשה על ידי החברה לבימ"ש שלום בראשון לציון נדחתה.
עורקים טוענת לזכות עכבון על הנכס מאחר ורכישת הנכס על ידי החברה לא הושלמה ולא שולמה התמורה המלאה, וכן לאור העובדה שניתן לזכות עורקים פס"ד כאמור לעיל.
לטובת המשיב 2 (להלן:
"בנק דיסקונט") נרשמה רק ביום 23.11.04 אצל רשם החברות אגרת חוב בה שועבד הנכס בשעבוד ספציפי.
אגרת החוב נעשתה ביום 9.1.02, אולם נרשמה רק בחלוף שנתיים ממועד עריכתה ורק לאחר שהוגשה בקשה להארכת מועד על ידי בנק דיסקונט.
הסכמת רשם החברות להארכת המועד אשר ניתנה בנוב' 2004 היתה כפופה לתנאי, לפיו הוא מסכים להארכת המועד בתנאי שלא יפגע מצבם של הנושים או בעלי המניות.
במרץ 2002 נרשמו לטובת המשיב 3 (להלן:
"בנק הפועלים") שתי אגרות חוב, כאשר אגרת החוב הראשונה שיעבדה בשעבוד שוטף את המלאי המוניטין, הון המניות, מכונות ציוד ומקרקעין של החברה.
שתי אגרות החוב אשר נרשמו לטובת בנק הפועלים, כללו סעיפים מפורשים אשר אוסרים על החברה למשכן או לשעבד את הנכסים המשועבדים. לכן, חסר השעבוד אשר נרשם לטובת בנק דיסקונט כל תוקף משני טעמים:
- השעבוד הקודם אשר נרשם על כלל נכסי החברה, לרבות המקרקעין, לטובת בנק הפועלים קודם לשעבוד לטובת בנק דיסקונט ואסר ביצוע שעבוד מאוחר יותר.
- התנאי אשר קבע רשם החברות בעת הארכת המועד לרישום השעבוד על ידי בנק דיסקונט, נועד למנוע פגיעה בנושים אחרים ובוודאי בנושים שלזכותם רשום שעבוד.
הערת רשם החברות גורמת לדחיית השעבוד גם בפני נושים רגילים, ובתנאי שנשייתם נוצרה קודם לרישום השעבוד. לכן, נשיית עורקים, שהיא קודם בזמן לרישום השעבוד לטובת בנק דיסקונט, גוברת על הרישום המאוחר.
הנכס הוא הנכס היחיד של החברה אשר הושכר במהלך השנים האחרונות, לטענת מנהל החברה
מר רומנו, לעסק אחר המנוהל על ידי רעייתו.